Адаптивен уеб сайт за фирма IPO Ltd.

Научете повече за проекта Адаптивен уеб сайт за фирма IPO Ltd.

Адаптивен уеб сайт за фирма IPO Ltd.

Дейността на фирма ИПО ООД е специализирана в няколко основни насоки: производство на високо технологични и иновативни решения за тежката промишленост,строителната, селскостопанската и транспортна индустрия в страната и зад граница, дилърство и консултантска дейност в сферата на машиностроенето.

ИПО ООД заема мястото на официален дилър на лидерите на световния пазар за дизелови двигатели Cummins, скоростни кутии Allison и дистрибутор на дизелови генератори Cummins за България. Фирмата е и официален дистрибутор на филтриращи продукти Fleetguard и оторизиран търговец и официален дизелов сервиз на Bosch, дистрибутор на двигатели Yanmar и на наземно захранване за авиацията Houchin.

Разнообразието от сфери на дейност, които покрива компанията я свързва с много клиенти, които имат различни нужди и очаквания свързани точност и коректност, добри условия и не на последно място - на свободен достъп до нужната информация за търсените продукти и услуги, предлагани от компанията.

С новият корпоративен уеб сайт, който екипа на Екзисто разработи за ИПО ООД, клиентите могат да достъпват нужната им информация от предпочитано от тях устройство - десктоп компютър, таблет или смартфон.

Уеб сайта е адаптивен (responsive) и без значение от устройството, от което се визуализира, страницата заема размера на екрана, като автоматично "пренарежда" и съобразява съдържанието, спрямо размерите на екрана на устройството.

Богатото продуктово разнообразие, множество информация и техническо описание на продуктите и услугите изискват внимателно прецизиране на структурата на уеб сайта и начина, по който ще се преподредят елементите във всяка една от версиите на адаптивният уеб сайт. Най-добрият и ефективен начин за онагледяване на съдържание и навигация на всяка основна типова страница в адаптивен уеб сайт е разработката на wireframes - схематично представяне на основните елементи и функционалности, които ще са налични на всеки екран.

Следващата стъпка от работата по проекта е на вече установената структура да приложим дизайн оформление. ИПО ООД използват в ежедневната си практика разнообразни рекламни материали, печатни каталози, които носят установената от компанията визия и идентичност.

Следвайки цветовата гама на тяхният лого знак, оформен в червено и черно, приложихме изключително стилен и изчистен уеб дизайн, който допълнихме с различни и интересни CSS ефекти, които допринасят за по-доброто и нестандартно излъчване на уеб сайта, без това да натоварва неговата визия и структура.

Информацията за фирмата, продуктите и услугите, които предлага, както и други, полезни детайли и снимков материал се попълват в адаптивният уеб сайт, чрез система за управление на съдържанието, разработена според индивидуалните нужди на уеб сайта на ИПО, без това да изисква специфични технически познания.