Полезно

eSport.bg-Филтър за интуитивно търсене

eSport.bg-Филтър за интуитивно търсене

Изграден през 2006 г. от екипа на Екзисто, eSport.bg e установен и наложил се уеб сайт - интернет магазин предлагащ широка гама от спортни стоки и продукти за свободното време. Уеб сайта представя голям набор от продукти под формата на онлайн продуктов каталог, а пазаруването се извършва чрез пазарна количка.

През настоящата година имахме удоволствието да реализираме уникални за българското интернет пространство нововъведения във функционалността на уеб сайта eSport.bg отговарящи на потребността на потребителите бързо и ефективно да открият желан от тях продукт от богатия асортимент предлаган от интернет магазина.

Интуитивно филтриране на продуктите по цена, марка, вид спорт, размер, цвят, както и пол, извежда списък с продукти отговарящи на потребностите на потребителя на уеб сайта. Възможността поетапно да бъдат включвани нови критерии за търсене гарантира на потребителите откриването на желания продукт елиминирайки риска да бъдат пропуснати интересни и атрактивни предложения.

Днес един от основните критерии при избор на продукт е неговата цена. Филтъра по критерий цена, предоставя на потребителите избор от ценови диапозон. Изведена визуално информация за броя продукти със съответстваща цена във всеки диапазон, допълнително насочва потребителите при техния избор.
Наличието на втора опция за избор на допълнителен ценови диапазон позволява на клиентите на интернет магазина да прецизират и детайлно да дефинират нуждите си за продукт на конкретна цена.

За редовните потребителите на уеб сайта убедели се в качествата и характеристиките на продуктите от конкретна марка, сме приложили възможност да филтрират според предпочитаният от тях бранд или производител. Под формата на списък се представят всички марки предлагащи продукти в избраната от потребителя категория. След селектиране на желаните марки, резултатите от проведено търсене, извеждат на вниманието на потребителите на интернет магазина само продукти отговарящи на направения избор. Ценен елемент е възможността да се филтрира избора на продукти по няколко параметри – както по цена, така и по марка.

Всички избрани критерии за търсене в онлайн продуктовия каталог, направени от потребителите се визуализират удобно, непосредствено над наличните филтри.
Визуалното представяне на селектираните филтри и критерии предоставя на потребителите необходимата им информация в малксимално практичен, интуитивен и систематизиран вид.

Добавихме и още един филтър позволяващ избора на продукти според спорта, предпочитан от потребителите на интернет магазина. Непосредствено до името на всеки спорт, на потребителя се предоставя информация за броя налични артикули отговарящи на този критерий.

В зависимост от типа на търсения от потебителите на интернет магазина продукт, се предоставят като критерий за търсене размера на продукта, материала от който продуктите са изработени, както и избор на пола на потребителя. Маркирания избор се визуалира непосредствено над наличните филтри за търсене, предоставяйки на потребителите на уеб сайта малксимално ясна информация за предпочетените от тях параметри, които са заложили в търсенето на уеб сайта.


Добавената нова функционалност на уеб сайта eSport.bg, разкрива визията на интернет магазина да предоставя на своите потебители максимално удобство на ползване и да отговаря пълно на техните нужди и потребности от бърз, лесен и интуитивен достъп до информация за желаните от тях продукти.

Разгледайте портфолио на реализирани от екипа на Екзисто интернет магазини.