Prodavalnik.com - iPhone мобилно приложение

Научете повече за проекта Prodavalnik.com - iPhone мобилно приложение

Prodavalnik.com - iPhone мобилно приложение

Prodavalnik.com е в топ 10 на най-големите сайтове в България с огромна аудитория и висок брой активни потребители, които ежедневно осъществяват сделки чрез уеб сайта.

Над 15 0000 обяви се публикуват в уеб сайта и мобилното приложение дневно, а броя разгледани страници надхвърля 130 милиона месечно.

Благодарение на уникалната платформа и големия брой активни потребители, ежедневно през Prodavalnik се осъществяват около 5 000 сделки!

Мотото на Prodavalnik e "Лесно купи, лесно продай", а към него вече можем да добавим и "и от твоя iPhone".

Над 500 хиляди активни потребители на платформата за безплатни обяви Prodavalnik вече могат чрез своя смартфон да публикуват обяви, да търсят желани от тях продукти и услуги, сортирани по геолокация - близо до Вас.

Използвайки предимствата, които предоставя iPhone, с мобилното приложение в ръка сега можете да:

  • Публикувате обяви, като снимките можете да заснемете и приложите директно от телефона.
  • Търсите лесно и удобно продукти и услуги в различните категории в приложението.
  • Намираш обяви близо до теб, благодарение на опцията Геолокация, която сортира обявите, които са най-близо до твоето настоящо местоположение.
  • Осъществявате директно обаждане до потребител, чийто продукт или услуга искате да закупите.
  • Получавате нотификации за получени съобщения, статус на оферти, коментари по вашите обяви

Екипа ни обича предизвикателства, затова и работата над мобилното приложение Prodavalnik бе проект, който разработихме с особен интерес.

Работата ни над проекта стартира с неговото предпроектно проектиране - етап в който изготвяме wireframes и mockup-и със структурата на основните екрани.

При проекти, чието съдържание и функционалности са много, разнообразни и ще се използват от съществен брой потребители, тази първа стъпка е задължителна, тъй като схемите на основните екрани представят цялостната логика на приложението с точност, преди неговата същинска разработка и не на последно място - предварителна преценка на интуитивността, която ще представя завършения проект.

След като екраните са систематизирани в wireframes, стартирахме с проектиране на API-то (Application Programming Interface), чрез което приложението ще комуникира със сървъра.

Огромния обем от данни - оферти, снимки, потребители и други фактори, които влияят съществено на натоварването на платформата се взимат под внимание на този етап и се предвиждат при проектирането на API-то, така че крайния резултат да обезпечава безпроблемната работа, минимално време за зареждане на информацията в приложението и не на последно място сигурност за потребителя и неговите данни.

Специфицираното от екипа ни API се използва и от iOS и Android версиите на мобилното приложение.

При дизайн оформлението на приложението следвахме вече установената и наложена на Prodavalnik.com визия, като преработихме така, че тя да отговаря на изискванията на мобилната iOS операционна система.

Лесно купи, лесно продай, където и да си с iPhone мобилно приложение на Prodavalnik.